Dėl teritorijos priežiūros

Ukmergės rajono savivaldybės taryba 2017 m. kovo 30 d. priėmė sprendimą, kuriuo daugiabučių namų gyventojai įpareigojami tvarkyti teritoriją aplink daugiabučius. Daugiabučių gyventojai gali pasirinkti, kas bus atsakingas už jų teritorijos priežiūrą: ar daugiabučių namų savininkų bendrija, ar gyventojai patys išsirinks namo atstovą, kuris ir rūpinsis teritorijos priežiūra, ar daugiabutį administruojanti bendrovė „Ukmergės butų ūkis“,

Jei gyventojai nuspręs, kad namui priskirtą teritoriją tvarkys UAB „Ukmergės butų ūkis, ji paskiria viešojo konkurso būdu atrinką įmonę UAB „Mano aplinka“ prižiūrėti ir tvarkyti namo teritoriją už pasiūlytą mažiausią kainą –  0,076 Eur su PVM už tvarkomis teritorijos kvadratinį metrą.

Jeigu namui priskirtos teritorijos tvarkymą organizuoja patys gyventojai, jie privalo:

  • reguliariai tvarkyti ir valyti teritoriją;
  • žaliuosiuose plotuose užtikrinti savalaikį žolės nupjovimą, prižiūrint taip, kad žolė būtų ne aukštesnė kaip 30 cm.
  • vejų plotuose neturi būti sustabarėjusių, taip pat sėklas subrandinusių arba išbarsčiusių piktžolių (kiečių, usnių, varnalėšų, dilgėlių ir kt.);
  • valyti sniegą, užtikrinant saugų pėsčiųjų eismą ir specialiojo transporto priemonių privažiavimą prie teritorijoje esančių bendrojo naudojimo objektų;
  • susikaupusį sniegą krauti ant šaligatvio krašto ne arčiau kaip 1 m atstumu nuo medžių, apšvietimo atramų, priešgaisrinių įrenginių, lietaus nuotekų, kanalizacijos šulinių ir įvažiavimo kelių taip, kad netrukdytų transporto priemonių ir pėsčiųjų eismui;
  • tvarkymo ir valymo teritorijų atliekas tvarkyti teisės aktų nustatyta tvarka (Vadovaujantis Ukmergės rajono savivaldybės tarybos 2015 m. kovo 26 d. sprendimu Nr. 7-100 patvirtintomis Ukmergės rajono savivaldybės atliekų tvarkymo taisyklėmis).

SVARBU. Ukmergės rajono savivaldybės atliekų tvarkymo taisyklėse numatyta, kad biologiškai skaidžias (žaliąsias) atliekas draudžiama mesti į mišrių komunalinių atliekų konteinerius ar palikti šalia jų.

Tuo atveju, kai gyventojai nusprendžia priskirtą teritoriją tvarkyti patys, jie gali kreiptis į Ukmergės miesto seniūniją dėl didmaišių išdavimo ir žaliųjų atliekų išvežimo. Į didmaišius sukrautos teritorijų tvarkymo atliekos sutartu laiku bus išvežamos nemokamai. Telefonas pasiteirauti 8 340 63483.

Informaciją apie namui priskirtą teritoriją galite rasti adresu: https://gis.ukmerge.lt/portal arba savivaldybės tinklapyje www.ukmerge.lt skiltyje ,,Ukmergės rajono žemėlapiai“ ,,Daugiabučių ribų žemėlapis“. Telefonas pasiteirauti 8 340 60322.

Informuojame, kad nesitvarkančių namų butų savininkai atsako Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse nustatyta tvarka. Ukmergės rajono savivaldybės tarybos 2017 m. kovo 30 d. priimto sprendimo Nr. 7-79 vykdymą kontroliuoja Ukmergės rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrius. Telefonai pasiteirauti 8 340 60351, 8 340 60339.

 

 

Ukmergės rajono savivaldybės administracija

Skip to content